Recursos de premsa


MBIT  Tots    Catal   Espanyol i hispanoameric   Internacional 
TIPOLOGIA     Accs lliure   Accs restringit   Cont premsa antiga digitalitzada   Recomanades   Directoris 

mbit catal
 
ARCA (Arxiu de Revistes Catalanes Antigues) Projecte de la Biblioteca de Catalunya i el CBUC que digitalitza revistes catalanes del segle XIX i la primera meitat del segle XX.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Arxiu digital de Granollers 86 ttols digitalitzats de premsa local publicada entre 1882 i 1990.
PREMSA ANTIGA 
Arxiu Municipal de Girona Diaris i revistes digitalitzats publicats a Girona.
PREMSA ANTIGA 
Arxiu Municipal de Lleida Diaris i revistes lleidatans del S. XIX i XX.
PREMSA ANTIGA 
Base de dades de premsa local i comarcal De la Biblioteca Pblica de Figueres. Proporciona el text complet de ms de 100 capaleres editades entre 1848 i 1977 a la comara de l'Alt Empord
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona. Premsa digitalitzada Revistes i diaris publicats a Tarragona, del perode comprs entre novembre de 1808 i mar de 2011
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Virtual Joan Llus Vives. Hemeroteca Revistes histriques catalanes ordenades per ttol.
PREMSA ANTIGA 
Corpus Literari Digital de lAula Mrius Torres Revistes literries catalanes relacionades amb el Noucentisme i les Avantguardes.
PREMSA ANTIGA 
Destino Setmanari publicat a Barcelona entre 1937 i 1980. Digitalitzat per la Biblioteca de Catalunya.
PREMSA ANTIGA 
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) Text complet des del nm. 1 (desembre de 1977). Inclou el perode 1931-1939 i l'exili.
PREMSA ANTIGA 
El Mundo deportivo Tots els exemplars d"aquest diari, en PDF, des de la seva fundaci (1906). Permet fer cerques.
PREMSA ANTIGA 
La Vanguardia Consulta gratuta de tots els exemplars del diari, en PDF, des de la seva fundaci (1881) fins 30 dies abans de la data actual.
PREMSA ANTIGA 
La Veu de Catalunya Digitalitzaci completa del diari barcelon (1899-1937)
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Memria Digital de Catalunya Dipsit cooperatiu que inclou, entre d'altres colleccions, revistes catalanes antigues i premsa poltica clandestina.
PREMSA ANTIGA 
Premsa digitalitzada de la Xarxa d'Arxius Comarcals Pgina de la Generalitat de Catalunya que permet cercar simultniament en bases de dades de premsa de diferents arxius comarcals
PREMSA ANTIGA 
Premsa Fons Sol-Torres De la Universitat de Lleida. Collecci de premsa digitalitzada de Lleida des de principis del S. XIX. Permet la cerca per matria, data de publicaci, autor i ttol.
PREMSA ANTIGA 
RACO (Revistes Catalanes dAccs Obert) Repositori cooperatiu des del que es poden consultar, en accs obert, els articles a text complet de centenars de revistes cientfiques, culturals i erudites catalanes.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Revistes antigues dart i cultura Collecci de revistes dart i literatura, principalment catalanes, del perode comprs entre finals del segle XIX i la Guerra civil. Consultables al Dipsit Digital de Documents de la UAB
PREMSA ANTIGA 
Revistes cientfiques de lIEC De l'Institut dEstudis Catalans. Accs a tots els sumaris i al text complet quan est disponibles.
PREMSA ANTIGA 
Trencads: Revistes de moda La Biblioteca Francesca Bonnemaison de Barcelona disposa dun fons especialitzat en revistes de moda femenina, tendncies, costura i costums, etc., que es remunten a finals de segle XIX, algunes delles en francs.
PREMSA ANTIGA 
Trencads: Revistes locals Fons de publicacions peridiques locals de la provncia de Barcelona, agrupades per municipis. En total, prop de 300 capaleres de revistes procedents de la Xarxa de Biblioteques Municipals
PREMSA ANTIGA 


mbit espanyol i hispanoameric
 
ABC Tots els exemplars de ledici de Madrid, en PDF, des de la seva fundaci (1903) fins 15 dies abans de la data actual. Tamb inclou ledici de Sevilla (1929-2009) i els suplements Blanco y negro (1891-2000), ABC Cultural (1991-2009) i D7 (2006-). Permet fer cerques.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Municipal de Donostia. Hemeroteca digital Premsa histrica local dels segles XIX-XX.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Nacional - Hemeroteca digital Base de dades de premsa histrica (del segles XVIII a XX) digitalitzada. Disposa de cerca simple i avanada i permet cercar al text complet de la publicaci.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Virtual de Andalucia Inclou premsa histrica andalusa. Dna diferents opcions de cerca.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca virtual de Castilla-La Mancha. Prensa Premsa regional i local dels segles XIX i XX.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Virtual de Prensa Histrica Del Ministerio de Cultura. Ms de 2000 ttols de publicacions digitalitzades de tot lEstat. Opcions de cerca simple, avanada i per dates i llistat de ttols i localitats.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes. Hemeroteca Es poden consultar alguns nmeros de publicacions peridiques dels segles XVIII, XIX i XX.
PREMSA ANTIGA 
Blanco y negro Lhemeroteca del diari ABC cont tota la collecci daquesta revista dinformaci general, que es va publicar entre 1891 i 1988 com a revista independent, i entre 1988 i 2000 com a suplement dABC
PREMSA ANTIGA 
Euskal Prentsaren Lanak Diaris del Pas basc. De les Diputacions de Guipscoa i Biscaia i el govern basc
PREMSA ANTIGA 
Hemeroteca de Gijn Base de dades de premsa histrica asturiana. Permet la cerca per paraula clau simple i avanada.
PREMSA ANTIGA 
Hemeroteca de la Diputacin Foral de Guipuzkoa Premsa local i regional dels segles XIX i XX
PREMSA ANTIGA 
Hemeroteca digital de la Biblioteca Municipal de Donostia Premsa dels segles XIX i XX
PREMSA ANTIGA 
Hemeroteca histrica Portal de la Universidad de Sevilla. Inclou premsa digitalitzada local i nacional editada des de la segona meitat del segle XVIII fins a principis del segle XX.
PREMSA ANTIGA 
Jable Base de dades de premsa de la Biblioteca de la Universidad de Las Palmas de Gran Canaria. Permet cercar per paraula clau i limitar per data i publicaci.
PREMSA ANTIGA 
Prensa galega Premsa gallega (tamb editada a altres pasos) del S. XIX i XX
PREMSA ANTIGA 
Prensa histrica digitalizada Projecte de la Universidad de Castilla La Mancha. Premsa regional i local castellana.
PREMSA ANTIGA 
Triunfo Digital Projecte del Servicio de Archivos y Bibliotecas de la Universidad de Salamanca. Cont la digitalitzaci completa de la revista Triunfo, Hermano lobo i Tiempo de historia. Permet la cerca per paraula clau.
PREMSA ANTIGA 


mbit internacional
 
Archivo Digital Anomia Premsa anarquista digitalitzada. Publicacions espanyoles i internacionals des de finals del S. XIX
PREMSA ANTIGA 
British Newspaper Archive Base de dades de premsa antiga digitalitzada que prov dels fons de the British Library. s de pagament tot i que permet recuperar alguns arxius de manera gratuta.
PREMSA ANTIGA 
Chronicling America: historic American newspapers Diaris nord-americans de 1860 a 1922. Permet la cerca per paraula clau i la navegaci. De la Library of Congress
PREMSA ANTIGA 
Elephind.com Elephind.com s una base de dades que permet cercar arxius histrics de diaris del mn. Aquesta base de dades cerca principalment fonts dels Estats Units como the Library of Congress.
PREMSA ANTIGA 
Europeana Newspapers Projecte de digitalitzaci de diaris europeus histrics.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Gallica De la Bibliothque Nationale de France. Inclou prop d'un miler de publicacions peridiques, algunes prou conegudes com Le Figaro (1826-1840, 1854-1942) i LHumanit (1904-1939, 1944).
PREMSA ANTIGA 
Google Books La cerca inclou revistes (actualment noms algunes revistes dels EUA per es preveu que es vagin ampliant). Podeu consultar el llistat.
PREMSA ANTIGA 
Internet Library of Early Journals Revistes angleses dels segles XVIII i XIX.
PREMSA ANTIGA 
La presse la une Exhaustiva exposici de la Bibliothque nationale de France, el Centre de Liaison de l'Enseignement et des Mtiers de l'Information i LAgence France-Presse. Inclou premsa francesa i internacional digitalitzada a Gallica, el dipsit digital de la BNF.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Les gazettes europennes du 18e sicle Projecte de Le Centre d'tudes du 18e sicle de la Universitat Lumire de Li que ofereix accs en lnia a diversos diaris de llengua francesa del segle XVIII.
PREMSA ANTIGA 
Newspaper digitization projects Pgina de la International Coalition on Newspapers (ICON) que dna accs a projectes de digitalitzaci de tot el mn organitzats per pasos
PREMSA ANTIGA 
Newspaper Research Links Recull de recursos que contenen premsa antiga digitalitzada dels Estats Units, Canad, Europa i Austrlia
PREMSA ANTIGA 
NewspaperCat (Catalog of Digital Historical Newspapers) Eina de la Universitat de Florida que facilita l'accs a premsa antiga digitalitzada dels EUA i el Carib
PREMSA ANTIGA 
The Nineteenth Century in Print Publicacions peridiques nord-americanes del segle XIX.
PREMSA ANTIGA 

   MITJANS AL QUIOSC Buidem els mitjans que contenen al Quiosc      RECOMANADA Recomanats per la biblioteca      PREMSA ANTIGA Contenen premsa antiga digitalitzada
   ACCS RESTRINGIT Sn d'accs restringit. Cal el servei de xarxes privades virtuals per accedir des de fora de la UAB.