Recursos de premsa


MBIT  Tots    Catal   Espanyol i hispanoameric   Internacional 
TIPOLOGIA     Accs lliure   Accs restringit   Cont premsa antiga digitalitzada   Recomanades   Directoris 

mbit internacional
 
AlphaGalileo Font de notcies sobre recerca. Recull comunicacions d'organitzacions cientfiques i les difon a periodistes d'arreu del mn. La web es presenta en angls, espanyol, francs, alemany i portugus.
Archivo Digital Anomia Premsa anarquista digitalitzada. Publicacions espanyoles i internacionals des de finals del S. XIX
PREMSA ANTIGA 
BBC News Notcies de la BBC a text complet. Es pot seleccionar per tema o lloc i inclou material audiovisual. Dna els resultats ordenats per rellevncia.
Bizjournals Buida diaris econmics, sobretot dels EUA.
British Newspaper Archive Base de dades de premsa antiga digitalitzada que prov dels fons de the British Library. s de pagament tot i que permet recuperar alguns arxius de manera gratuta.
PREMSA ANTIGA 
Chronicling America: historic American newspapers Diaris nord-americans de 1860 a 1922. Permet la cerca per paraula clau i la navegaci. De la Library of Congress
PREMSA ANTIGA 
CNN Notcies de la CNN a text complet. Inclou vdeos. Els resultats es poden ordenar per data o rellevncia.
Elephind.com Elephind.com s una base de dades que permet cercar arxius histrics de diaris del mn. Aquesta base de dades cerca principalment fonts dels Estats Units como the Library of Congress.
PREMSA ANTIGA 
EurekAlert! Portal de notcies cientfiques de la American Association for the Advancement of Science. El seu objectiu s connectar les universitats, centres mdics, revistes, agncies governamentals, corporacions i altres organitzacions dedicades a la investigaci amb els mitjans de comunicaci.
Europeana Newspapers Projecte de digitalitzaci de diaris europeus histrics.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Factiva Base de dades d'actualitat i informaci empresarial. Cont un servei de buidat de premsa nacional i internacional (ms de 1.000 diaris i ms de 6.500 publicacions peridiques).
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCS RESTRINGIT 
Gallica De la Bibliothque Nationale de France. Inclou prop d'un miler de publicacions peridiques, algunes prou conegudes com Le Figaro (1826-1840, 1854-1942) i LHumanit (1904-1939, 1944).
PREMSA ANTIGA 
Google Books La cerca inclou revistes (actualment noms algunes revistes dels EUA per es preveu que es vagin ampliant). Podeu consultar el llistat.
PREMSA ANTIGA 
Headliner Buida serveis de premsa digital d'Holanda, Regne Unit i EUA. Agrupa les notcies en 25 categories temtiques. Dna el text complet i t un servei d'arxiu.
Internet Library of Early Journals Revistes angleses dels segles XVIII i XIX.
PREMSA ANTIGA 
Issuu Servei de publicaci en lnea que permet la visualitzaci de material digitalitzat com revistes, diaris, llibres, etc. Es pot cercar per paraula clau o navegar entre categories com Moda o Art i disseny.
La presse la une Exhaustiva exposici de la Bibliothque nationale de France, el Centre de Liaison de l'Enseignement et des Mtiers de l'Information i LAgence France-Presse. Inclou premsa francesa i internacional digitalitzada a Gallica, el dipsit digital de la BNF.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Les gazettes europennes du 18e sicle Projecte de Le Centre d'tudes du 18e sicle de la Universitat Lumire de Li que ofereix accs en lnia a diversos diaris de llengua francesa del segle XVIII.
PREMSA ANTIGA 
My News Permet accedir al text complet de la versi impresa i digital de diferents diaris, majoritriament d'mbit nacional, a partir de 1996.
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCS RESTRINGIT 
News Now La cerca a la versi gratuta s molt simple (noms cerca una paraula) per dna el text complet. Ordena els resultats per hora i data i t una actualitzaci molt rpida.
Newseum Galeria virtual de premsa. Inclou ms de 600 primeres planes de diaris publicats a tot el mn. Actualitzaci diria.
Newsmap Presentaci de les notcies per colors i mida segons la seva importncia
Newspaper digitization projects Pgina de la International Coalition on Newspapers (ICON) que dna accs a projectes de digitalitzaci de tot el mn organitzats per pasos
PREMSA ANTIGA 
Newspaper Research Links Recull de recursos que contenen premsa antiga digitalitzada dels Estats Units, Canad, Europa i Austrlia
PREMSA ANTIGA 
NewspaperCat (Catalog of Digital Historical Newspapers) Eina de la Universitat de Florida que facilita l'accs a premsa antiga digitalitzada dels EUA i el Carib
PREMSA ANTIGA 
Press Reader Proporciona accs a la versi del dia, en format original, de ms de 1000 diaris de 92 pasos i a larxiu, com a mxim, dels ltims 3 mesos. Nom anterior: NewspaperDirect, Library PressDisplay
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCS RESTRINGIT 
ProQuest Noticias y peridicos Aquesta base de dades de premsa ofereix accs al text complet de ms de 2.400 diaris, llocs web de notcies i blogs de les principals cases editorials a tot el mn. La base de dades inclou un arxiu electrnic per a la majoria dels diaris amb accs a articles, columnes, editorials, obituaris i articles principals de cada publicaci.
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCS RESTRINGIT 
Reuters Notcies en text complet i fotografies de l'agncia Reuters.
The New York Times Accs al text complet des de 1980.
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCS RESTRINGIT 
The Nineteenth Century in Print Publicacions peridiques nord-americanes del segle XIX.
PREMSA ANTIGA 
Thomson Reuters Westlaw Base de dades de dret i legislaci dels EUA subscrita per les biblioteques de la UAB. A l'apartat "global news" podeu trobar un exhaustiu buidat de premsa.
 ACCS RESTRINGIT 
World News Buida una gran quantitat de mitjans de premsa de tot el mn (amb una bona representaci de diaris espanyols) i dna el text complet. Es pot cercar per llengua, matria, lloc i paraula clau.

   MITJANS AL QUIOSC Buidem els mitjans que contenen al Quiosc      RECOMANADA Recomanats per la biblioteca      PREMSA ANTIGA Contenen premsa antiga digitalitzada
   ACCS RESTRINGIT Sn d'accs restringit. Cal el servei de xarxes privades virtuals per accedir des de fora de la UAB.